Kaunis kattaus, asiantunteva tarjoilija ja maukas ruoka. Miksi syömme niin harvoin ravintoloissa yksin?

”Älä ikinä mene ensimmäisillä treffeillä ravintolaan illalliselle. Jos huomaat seuralaisesi olevan aivan väärä sinulle, olet kiinni treffeillä monta tuntia. Et pääse lähtemään ravintolasta pois, kun olette vielä odottamassa ruokien saapumista laskusta puhumattakaan”- Matthew Hussey

Hussey on Englantilainen elämäntapa- ja deittivalmentaja, jolla on yli 2 miljoonaa seuraajaa Youtubessa. Hänellä on minusta hyvä näkökulma illallistreffien rajallisista mahdollisuuksista. Tämä ohjenuora on pysynyt mielessäni siitä asti, kun kuulin sen ensimmäisen kerran. Kuitenkin monet ihmiset kenen kanssa olen aiheesta puhunut kertovat, etteivät he ikinä menisi yksin ravintolaan syömään illallista. Nopea lounasruokailu työpaikan ruokalassa tai lähiravintolassa on kuitenkin heistä eri asia kuin se, että menisi ravintolaan syömään illallista yksin. Heille ainoa tilaisuus mennä ravintolaan on käydä treffeillä.

Ulkona syöminen on eräänlainen seuraleikki. Kohteliaisuudet tarjoilijan kanssa, ruuan odotus ja valmiiksi katettuun pöytään istuminen on kiinnostavaa ruokakulttuurisesta näkökulmasta. Haluan kannustaa sinua kokeilemaan mennä yksin ravintolaan syömään illallista. Valitse joku paikka jossa olet ennenkin käynyt, niin kynnys lähteä on matalampi. Juttele tarjoiluhenkilökunnan kanssa, auta lapsiperhettä kantamaan syöttötuolia ja kuvittele mitä kaikkea tapahtuu keittiössä juuri tällä hetkellä. Mitä vain voi tapahtua!

Ruokailu on minulle niin kokonaisvaltainen kokemus, joten jos olisin treffeillä ihmisen kanssa jolla ei ole pöytätapoja, ei arvosta ruokaa tai käyttäytyy moukkamaisesti palveluhenkilökuntaa kohtaan oma syömiskokemukseni ei olisi ylellinen. Siksi yksin ravintolaan meneminen on rauhoittavaa, kun voit keskittyä syömiseen ja nauttia ruuasta.

Mainittakoon, että ruokailukokemuksesi voi olla hyvin erilainen riippuen siitä, miten olet tilassa. Katsotko kokoajan puhelintasi vai katseletko ympärilläsi ravintolaa mielenkiinnolla? Jos keskityt siihen, mitä kaikkea punaista näet tilassa tulet huomaamaan, että tutustakin paikasta löytyy uusia asioita kun olet läsnä tilassa. Yksi suosikkipuuhistani kun olen syömässä yksin on katsella toisien pöytien vieraita ja miettiä ovatko he treffeillä. Ja jos ovat, niin onko kyseessä Tinder-treffit vai vanha pariskunta? (Toki jos viereinen pöytäkeskustelu on sopimaton tai kiukkuinen, huomaamattomat kuulokkeet ja lempimusiikkisi ratkaisevat ongelmasi.)

Mitä jos valmistaisit lounaan mukaan töihin ja söisit mieluummin illallisen ravintolassa josta tykkäät? Jos ravintolaan yksin illalliselle meneminen tuntuu pääsemättömältä tavoitteelta, mitä jos valmistaisit itsellesi maukasta ruokaa useammin kotona? Kattaisit pöydän, kirjoittaisit ruokalistan ja valitsisit sopivan juoman ruuan kanssa yhteen. Laittaisit lempimusiikkiasi soimaan ja valmistaisit lempiruokaasi. Olen omasta kokemuksestani varma siitä, että saat paljon enemmän irti ruokailuistasi ylipäätään jos laitat siihen enemmän aikaa.

Mikä on sinun suosikkiravintolasi yksin syömiseen?