Kaikki alkoi siitä, kun olin kyllästyn aina syömään yksin. Nimeni on Kitty Norros (s.1994). Aloitin Kitfoodin ruokayhteisön vuonna 2013. Halusin jakaa omia kokemuksiani ja vinkkejä ruuanlaittoon, joten aloin tehdä Instagramiin ruokasisältöjä. Olen oman tekemisen kautta, reseptikirjojen lukemisen ja tv-ohjelmien katselun tuloksena oppinut paljon ruuanlaitosta sekä valokuvaamisesta.

Kuva: Markus Heinonen, Kokki ja Kamera

Osallistuin vuonna 2018 Hella Food kurssiin. ”Hella Food -kurssi kestää neljä kuukautta ja sen aikana nuoret pääsevät oppimaan Suomen parhaiden ravintoloitsijoiden ja keittiömestareiden ohjauksessa raaka-ainelähtöistä ruoanlaittoa. Hella Foodin aikana pääset tutustumaan oikeassa ravintolassa työskentelyyn (Job Shadow), vierailemaan ruokaan liittyvien yritysten luona, haastamaan itseäsi kotitehtävillä, kehittämään työelämävalmiuksia henkilökohtaisen uraohjaajan kanssa ja suorittamaan ravintola-alalla tarvittavan hygieniapassin. Jokainen kurssi huipentuu nuorten omaan pop-up ravintolaan.” Meitä opetti mm. Oliver Hurskainen, Teemu Laurell (Shelter), Henrik Alén, Kalle Kiukainen (BasBas), Erno Kemi(Kellohalli) ja Linnea Vihonen (Yes Yes Yes). Hella Foodin jälkeen oma tekemisen taso nousi ja nautin kovasti kurssista.

Lempiruokani on kampasimpukat, ranskalaiset ja juureen leivottu leipä.

Olen koulutukseltani kulttuurituottaja. Työhistoriani on monipuolinen asiakaspalvelutöissä, tapahtumatuotannossa, videotoimittajana ja sisällöntuotannon parissa. Työskentelen tällä hetkellä Aalto Yliopistossa viestintäkoordinaattorina sekä teen keikkatyöntekijänä ruokakuvaajan hommia. Harrastuksiini kuuluu ruuanlaiton ja valokuvaamisen lisäksi improvisaatioteatteri, uinti ja maalaaminen.

kitty valmistamassa ruokaa
Kuva: Markus Heinonen, Kokki ja Kamera