Kermainen kantarellikastike tuoreista kantarelleista

kanttarellipasta lautasella pinit

Tämä kermainen kantarellikastike on paras kantarellien peruskastike! Syksy tuo tullessaan ihanat metsän antimet, sienet! Kermainen kastike tuo esiin kantarellien parhaat maut, ilman limaisuutta. Kantarellikastike sopii esimerkiksi pastaan, pihvin kanssa tai risoton kanssa nautittavaksi. Nautin kovasti kantarellien repimisestä, joka on myös hauskaa puuhaa perheen pienempien kanssa. Syömme tätä kastiketta aina kesäisin perheeni kanssa maaseudulla. Meidän mökin edessä kasvaa kantarelleja, ja on ilo etsiä niitä maasta. Voit tietysti ostaa kantarellit kaupasta jos sinulla ei ole mahdollisuutta käydä niitä itse poimimassa! Voit myös korvata kantarellit esimerkiksi suppilovahverolla.

kanttarelli-1

Puhdista kantarellit sieniharjalla. Jos sinulta ei löydy sieniharjaa, puhdas tiskiharja toimii myös hyvin. On tosi kurjaa rouskuttaa hiekkaista kantarellikastiketta, joten ole tarkkana tässä vaiheessa vaikka se on tylsin vaihe tässä reseptissä. Nimimerkillä kokemusta on, en nimittäin tajunnut puhdistaa sieniä kun ostin niitä kerran kaupasta ja koko kastike oli syömäkelvoton.

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Tee esimerkiksi niin, että leikkaat ensin sipulin kahtia. Aseta sitten sipuli leikkuualustan pintaa vasten leikkauspinta alas, jotta se pysyy paikoillaan. Leikkaa kolme viiltoa sipulin toiseen päätyyn niin, ettet leikkaa koko matkaa läpi. Leikkaa sitten kaksi viiltoa vaakasuuntaan, varo sormiasi! Leikkaa seuraavaksi suoraan sipulin läpi ja saat tasakokoisia kuutioita. Voit vaihdella kuution kokoja riippuen siitä, miten pienet välit teet viiltoihin.

Anna sipulien rauhassa karamellisoitua pannulla kunnes niistä tulee läpikuultavat. Sipulit palaavat helposti joten ole tarkkana lämpötilan kanssa. Jos olet valkosipulit ystävä, sekin sopii erinomaisesti sipulin joukkoon tässä kantarellikastikkeessa! Voit välillä sekoitella sipuleita, jotta ne eivät tartu pohjaan. Sekoitusaika riippuu myös siitä, minkälainen pannu sinulla on käytössä. Käytin itse teflon-pinnoitteista pannua, johon ruoka ei tartu.

Kun paistat kantarelleja huomaat, että neste alkaa haihtumaan ulos kantarelleista. Tämän takia kantarellien paistamiseen ei tarvitse käyttää paistoöljyä. Mitä tuoreemmat kantarellit on, sitä enemmän niistä irtoaa nestettä. Jos kantarelleista ei anna haihduttaa nestettä pois, niistä tulee limaisia. Lapsena en itse tykännyt näistä sienistä, joten olen varma jos käytät tätä reseptiä tulet tykkäämään niistä hieman enemmän kuin jollain muulla kypsennysmenetelmällä.

Kermainen kantarellikastike tuoreista kantarelleista

Vaikeustaso: Easy Annoksia: 1

Ainekset

Ohjeet

 1. Puhdista sienet.

  Keltaisia erikokoisia kanttarelleja
 2. Kun olet puhdistanut sienet, revi ne kahtia. Minusta ne maistuvat paremmilta isoina paloina ja säästät tiskeissä. Laita pastavesi kiehumaan.

  Revittyjä kanttarelleja
 3. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja karamelisoi voin kanssa miedolla lämmöllä pannulla kunnes niistä tulee läpikuultavat. Ota sipuli pois pannulta ja laita kulhoon.

 4. Lisää lämpöä ja laita revityt kantarellit paistumaan.

 5. Odota hetki kunnes huomaat, että vesi alkaa haihtumaan ulos kantarelleista.

  Keltaisia kanttarelleja pannulla joista irtoaa vettä
 6. Kun vesi on haihtunut kantarelleista, lisää karamellisoitu sipuli takaisin pannulle. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja odota kypsymistä

  Kanttarelleja pannulla johon lisätty kuullotetut sipulit
 7. Sekoita, lisää kerma ja kaksi teelusikallista sinappia.

  Kermaa lisätään kantterelleihin pannulla
 8. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

  Sinappia lisätään kastikkeen joukkoon
 9. Lisää kypsä pasta kantarellikastikkeen joukkoon ja lisää parmesaani juusto. Asettele kauniisti lautaselle ja nauti!

  Pastaa lisättynä kastikkeeseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *