Paistettu lohi aasialaisittain nuudeleiden kera

Paistettu rapea lohi jonka alla nuudeleita ja värikkäitä kasviksia. pinit

Tämä herkullinen paistettu lohi on yksi siskoni suosikkiruuista. Paistettu lohi sopii erinomaisesti maukkaan aasialaisen soijapohjaisen kastikeen ja rouskuvien vihannesten kanssa. Vihannekset ovat paistettu kuumalla pannulla nopeasti, jotta niiden rapeus säilyy. Tämä helppo, nopea ja terveellinen paistettu lohiannos on todellinen arjen pelastus! Nuudeleiden keittoaika on lyhyt ja niitä saa lähes jokaisesta kaupasta. Jos et tykkää nuudeleista voit hyvin korvata ne riisillä. Lohen paistaminen on myös nopea kypsennystapa.

Paistettu rapea lohi jonka alla värikäs nuudeliannos josta näkyy erivärisiä vihanneksia. Taustalla sininen kannu jossa vihreää teetä

Paistokseen voit lisätä mitä tahansa vihanneksia, joita sinulta löytyy jääkaapista. Käytän itse usein kesäkurpitsaa, paprikaa, sokeriherneitä, kaalia ja porkkanaa. Suosittelen myös kokeilemaan kaupan hyllyltä tuoreksia, jossa on valmiiksi pilkottuja vihanneksia. Jos sinulla on todella kiire tai olet erityisen väsynyt, tällainen arjen helpotus on oivallinen. Sekoitan aina kastikkeen erilliseen kulhoon ensin, koska jos laitat kastiketta suoraan paistokseen ja se on pahanmakuista on ruoka jo pilalla. Jos haluat kastikkeesta paksua, voit lisätä siihen suurustetta kuten esim. maissijauhoa tai vehnäjauhoa.

Näitä tuotteita käytän ja mistä niitä saa:

Käytän itse gluteenittomia King Soba täysjyväriisi-wakame-nuudeleita, joita saa hyvin varustetuista K-kaupoista sekä Ruohonjuuresta. Niiden ihana vihreä sävy on erityisen kaunis kuvissa. Tykkään myös saman merkin mustasta riisistä tehdyistä nuudeleista, jotka ovat violetin väriset! Jos käytät valmisnuudeleita joita ei tarvitse keittää, ruuan valmistusaika on hieman lyhyempi.

Paahdetut seesaminsiemenet ovat erinomainen lisä tähän annokseen. Voit tehdä niitä itse paistamalla vaaleita tai tummia seesaminsiemeniä pannulla ilman öljyä matalalla lämmöllä. Paahdettuja seesaminsiemeniä saa myös valmiiksi paahdettuna hyvin varustetuista kaupoista. Ostan ne itse Helsingin Hakaniemestä Aseanic trading (punaiset kyltit) tai DFH Asian market (keltaiset kyltit). Suosittelen sinua myös ostamaan paahdettua seesamiöljyä, joka toimii erinomaisesti kaikenlaisissa Aasialaisissa kastikkeissa.

Hyvän kastikkeen salaisuus on korkealaatuinen soijakastike. Soijakastikkeita on todella eri laatuisia ja makuisia, suosittelen sinua panostamaan hyvänlaatuiseen soijaan. Käytän itse Kikkomanin vähäsuolaista ”Less Salt Soysaucea” (vihreä purkki) jota saa jopa joistain S-marketeista sekä Hakaniemestä. Jos käytät normaalisuolaista soijakastiketta vois lisätä siihen tilkan vettä, jotta kastike ei ole yhtä suolaista.

Käytän viinietikkana ainoastaan Mizkan ”Rice flavoured distilled rice vinegaria”, koska se on minusta herkullisin vaihtoehto jota olen maistanut. Sitä saa ostaa Tokyokanista Annankadulla ja myös Hakaniemestä. Useimmissa ruokakaupoissa voi myös ostaa sushihyllyltä riisiviinietikkaa jossa on valmiiksi lisättyä sokeria, jota voi käyttää sushiriisin maustamiseen. Suosittelen kuitenkin ostamaan sokeroimatonta tuotetta, johon voit itse lisätä sokerin.

Paistettu lohi aasialaisittain nuudeleiden kera

Vaikeustaso: Helppo Esivalmistelu 15 minuuttia Valmistusaika 15 minuuttia Annoksia: 1

Ainekset

Kastike

Ohjeet

  1. Leikkaa vihannekset samankokoisiksi. Mitä pienempiä paloja, sitä nopeampi kypsennysaika. Laita nuudeleiden keittovesi lämpiämään. Putsaa talouspaperilla lohen pinnasta mahdollinen neste tms.

  2. Valmista kastike sekoittamalla ainekset kulhossa. Maista kastiketta ja lisää siihen mitä itse kaipaat, jos haluat kastikkeesta makeamman voit lisätä siihen sokeria tai lisäpotkua chilistä.

  3. Laita pannu korkeimmalle lämmölle. Lisää pannulle öljyä. Kun öljy on kuumennut, lisää ensin kovimmat vihannekset eli esim. porkkana pannulle. Anna hetken paistua ja sekoita usein. Lisää sitten loput vihannekset. Kun vihannekset ovat vielä rapeita, ota ne pois pannulta.

  4. Lisää nuudelit kiehuvaan veteen ja keitä ohjeiden mukaisesti. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä kun ne ovat valmiit, jottei ne ylikypsy.

  5. Paista lohi keskilämmöllä pannulla. Kun lohen pinta on rapea, käännä se ja odota kunnes lohi on kypsynyt haluamallesi kypsyysasteelle. Kun lohi on kypsää, ota se pois pannulta ja lisää siihen kaksi teelusikallista soijakastiketta ja raasta vähän inkivääriä lohen päälle.

  6. Lisää vihannekset takaisin liedelle ja lorauta kastike sekaan. Aseta kulhoon ja laita lohi nuudelikeon päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *