Paistettu lohi ja voinen kapriskastike

Pannulla paistettu lohipala jossa on päällä kapriksia sekä voikastiketta. Taustalla värikästä salaattia pinit Näytä galleria 1 photo

Paistettu lohi on herkullista silloin, kun siinä on juuri oikea kypsyys jossa lohi lohkeilee ja on mehevää. Tähän on monta erilaista kypsentämistapaa, tässä reseptissä käytämme kantta ja tarkkaa lämmönsäätelyä. Paistetun lohen kanssa syön usein soijapohjaista kastiketta, joten halusin kokeilla jotain uutta ja muokkasin tätä klassista kastiketta. Tämä kastike kruunaa lohiannoksen ruhtinaallisesti. Paistettu lohi sopii erinomaisesti salaatti tai muun kevyen ruuan kanssa, joka tasapainottaa voikastikkeen rasvaisuutta. Jos tykkäät fenkolista sen lakritsimainen, eli anismainen maku, sopii hyvin lisukesalaatiksi tähän annokseen. Syön itse mielelläni annoksen kanssa raikasta salaattia josta löytyy pinaattia, vesimelonia, tomaattia, kurkkua ja keltaista paprikaa. Löydä lisää inspiraatiota Instagramistani

Lohen pinta on rapeaksi paistettu ja sen päällä makaa paahdettuja kapriksia. Lohi on voikastikkeen ympäröimä ja taustalla näkyy sivusalaatti.

Aloitetaan kastikkeen valmistamisesta. Laita voi kattilaan miedolle lämmölle. Kun voi on sulanut, lisää hieman lämpöä. Voi palaa helposti, joten ole tarkkana lämpötilojen kanssa. Jos käytät kaasuhellaa voit helposti vaihtaa lämpötiloja, mutta sähköhellan kanssa pitää olla tarkkana. Jos huomaat, että voin lämpötila nousee liikaa, ota se pois levyltä. Kun voi alkaa kuplimaan ja se pähkinöityy, eli siitä tulee ruskeampaa, lisää kaprikset ja salvia voin sekaan. Jos voin lämpötila on korkealla kapristen sisältämä vesi voi tirskua ulos, ole varovainen. Anna hetken olla kunnes kapriksista tulee rapeita ja ota pois pannulta. Jos käytät suolaamatonta voita, lisää suolaa kastikkeeseen.

Tarkista onko lohessa ruotoja. Teet tämän helposti sormella kun työnnät sormiasi lohen pintaa vasten. Saat lohesta ruodot poistettua kalapihdeillä tai jopa sormilla, jos ne eivät ole kovaa kiinni. Leikkaa lohesta sopiva annospala. Voit myös tehdä lohimedaljongin kun leikkaat keskeltä lohta viillon nahkaa asti, ei lohen läpi. Käännä sitten lohen reunat ja saat medaljongin.

Laita paistinpannuun paisto öljyä ja laita heti lohi pannulle nahkapuoli pannulla, kansi päälle. Laita lämpö ensin täysille. Kun lohen nahkapuoli alkaa tirisemään, anna kannen olla vielä päällä. Parin minuutin päästä laita hella pienimmälle, älä nosta kantta. Parin minuutin päästä, nosta kansi ja käännä lohi. Lisää lämpöä pannulle. Anna lohen paistua ja katso onko lohen pinta ruskistunut. Kun lohen pinta on ruskistunut, käännä se vielä kerran. Laita lämpö matalalle ja laita kansi päälle. Anna olla pari minuuttia ja ota se pois kun se omasta mielestäsi on tarpeeksi kypsää. Tarkista tämä niin, että työnnät haarukalla lohen pintaa ja näet miten kypsää se on.

Kun lohi on valmis nosta se pannulta ja laita voikattila takaisin hellalle. Kun voi on lämmennyt valele kastiketta lohen päälle.

Paistettu lohi ja voinen kapriskastike

Vaikeustaso: Easy Esivalmistelu 10 minuuttia Valmistusaika 10 minuuttia Annoksia: 1

Ainekset

Ohjeet

  1. Laita voi kattilaan ja anna sulaa. Nosta lämpöä kunnes voin väri vaihtuu kullanruskeaksi. Lisää kaprikset ja salvia, ota pois hellalta.

  2. Paista lohi pannulla nahkapuoli alaspäin kannen alla. Laita lämpö ensin täysille, kun nahka alkaa tirisemään laita miedommalle lämmölle. Älä nosta kantta. Parin minuutin päästä, nosta kansi ja käännä lohi. Kun lohen pinta on ruskistunut, käännä se vielä kerran. Anna olla pari minuuttia kannen alla ja ota se hellalta pois kun se omasta mielestäsi on tarpeeksi kypsää.

  3. Kun lohi on valmis nosta se pannulta ja laita voikattila takaisin hellalle. Kun voi on lämmennyt valele kastiketta lohen päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *