Uunipaahdetut vihannekset jugurttikastikkeella

Uunissa paahdettuja vihanneksia lautasella pinit

Uunipaahdetut vihannekset ovat ehdottomasti yksi minun ja äitini suosikkiruokia! Tämä erittäni helppo ja kätevä kypsennystapa antaa vihanneksille maukkaan ja makean maun. Uunipaahdettujen vihannesten kanssa ei tarvitse nähdä paljon vaivaa, kunhan vihannekset käsitellään oikealla tavalla ja olet kärsivällinen. Liian kuuma lämpötila polttaa vihannesten pinnan ilman, että ne ovat herkullisen kypsiä keskeltä.

Kitfood blogikuvia_pieni-80

Leikkaa vihannekset suunnilleen samankokoisiksi, jotta ne kypsyvät samaan aikaan. Suosittelen sinua porrastamaan uunikypsennyksen, eli laita vihannekset eri aikaan uuniin. Ensiksi laita vihannekset joiden kypsyminen kestää pisimpään esim. peruna, bataatti, kurpitsa ja punajuuri. Kun puolet kypsennysajasta on mennyt lisää vihannekset jotka eivät ole yhtä tiheitä esim. kesäkurpitsa, sipuli, paprika ja kukkakaali.

Jos käytät tuoreita yrttejä, niitä ei kannata lisätä vihannesten päälle lopussa juuri ennen kuin ne laitetaan uuniin. Jos yrtit ovat kekona vihannesten päällä, ne saavat ensimmäiseksi lämpöä ja palavat helposti. Jos haluat valella vihannekset tuoreilla yrteillä ennen uuniin laittamista, sekoita yrtit kunnolla vihannesten joukkoon ja katso, ettei ylimmässä kerroksessa ole kaikki yrttipalat koholla.

Kypsennysajat vaihtelevat riippuen uunin lämpötilasta ja vihannekset koosta. Lämpötilat ovat erilaiset jokaisessa uunissa. Tai no, ei ehkä jokaisessa uunissa. Mutta koti-olosuhteissa uunin elinikä, koko ja eri toiminnot vaikuttavat lämpötilaan. Kotonani minulla on vain kaksi keittolevyä ja puolikas uuni. Se lämpiää nopeammin kuin tavalliset uunit ja lämpötila tasautuu eri tavalla. Jos käytät kiertoilmatoimintoa muista, että voit hyvin käyttää vähän pienempää astetta kuin mitä reseptissä sanotaan. Jos reseptissä sanotaan 200 astetta niin 180 astetta kiertoilmauunissa saa saman tuloksen aikaan. Tämä on sen takia, että tavallisessa uunitoiminnossa uunin lämpö tulee yhdestä ja ainoasta lähteestä (ylhäältä ja alhaalta) kun kiertoilma kierrättää ilman kaikkialle.

Kitfood blogikuvia_pieni-77

Uunipaahdettujen vihannesten kanssa erinomainen kastike on tärkeä. Vihannesten kanssa sopii esimerkiksi reseptin jugurttikastike tai hummus. Hummuksen tekoon löydät reseptin Kitfood videossa. Uunipaahdetut vihannekset ovat erinomainen lisuke moneen ruokaan. Jos syöt niitä pääruokana, muista lisätä jokin proteiinin lähde annokseen. Esimerkiksi hummus, paahdetut kikherneet, tofu, pavut tms. Jos sinulla jää uunissa paahdettuja vihanneksia yli, voit tehdä niistä maukasta sosekeittoa seuraavana päivänä!

 

Uunipaahdetut vihannekset jugurttikastikkeella

Vaikeustaso: Easy Esivalmistelu 25 minuuttia Keittoaika 120 minuuttia Valmistusaika 2 tuntia 25 minuuttia Annoksia: 2

Ainekset

Kastike

Ohjeet

 1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja pilko vihannekset tasakokoisiksi. Lisää suolaa ja pippuria. Laita uunipellille ensin kiinteät vihannekset eli peruna, bataatti, kurpitsa ja punajuuri. Laita uuniin.

  Vihanneksia leikkuulaudalla
 2. Puolen tunnin päästä, lisää muut vihannekset esim. paprika, kukkakaali ja kesäkurpitsa. Lisää murskattu valkosipuli ja yrtit sekoittamalla vihannesten joukkoon. Laita uuniin.

 3. Puolen tunnin päästä kokeile haarukalla tai tikulla onko vihannekset kypsyneet. Jos ei, odota niiden kypsymistä. Jos vihannekset ovat jo tummanpaahtuneet pinnalta mutta kovia sisältä, voit laittaa folion vihannesten päälle jotta ne kypsyisi tasaisesti ettei ne pala pinnalta.

Kastike

 1. Leikkaa tasakokoisiksi yrtit ja murskaa valkosipuli.

  ytrrejä kulhossa
 2. Lisää jugurtin sekaan ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa kelmun alla kunnes vihannekset ovat kypsyneet.

  Yrttejä kulhissa, sekoituksena jugurttia sekaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *