Uuniperunat

Uunipelti jossa suolaa ja uunissa paahdettuja perunoita pinit

Suolapedissä paahdetut perunat ovat parhaita!  Tämä kypsennystapa irrottaa perunan kuoresta kaiken veden, jonka takia pinta on rapea ja perunan sisus mehevää! Tämä on myös edullinen kypsennystapa, koska tarvitset ainoastaan perunaa ja karkeakiteistä suolaa. Tykkään itse eniten Annabella, Siikli ja Rosamunda perunoista. Tässä on mukana katkarapu ja ranskankerma kastike, jossa sitruunaa ja tilliä. Tämä ruoka sopii arkeen sekä juhlaan!

Ainekset

Uuniperunat

Kastike

Ohjeet

  1. Pese perunat. Jos haluat perunoiden kypsyvän nopeammin, leikkaa ne kahtia. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. (Kiertoilma 175)

    Uunipelti jossa suolaa ja uunissa paahdettuja perunoita
  2. Laita pellille paksusti karkeakiteistä suolaa ja upota perunat siihen. Ripottele perunoiden päälle suolaa. (Jos perunat ovat vielä vähän märkiä pesusta, suola tarttuu niiden pintaan). Laita uuniin n.1tunti.

    Uunipelti jossa suolaa ja uunissa paahdettuja perunoita
  3. Pilko punasipuli kuutioksi ja nypi tilli. Sekoita katkarapukastikkeen kaikki ainekset kulhossa.

    Lautanen jossa paahdettuja perunoita ja kastiketta
  4. Tarjoile kuumana voinokareen kera.

    Lautanen jossa paahdettuja perunoita ja kastiketta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *